Mogłabym powiedzieć, że przez całe życie interesuję się tym tematem i staram się na bieżąco coś dodawać do tego stylu, ponieważ ciągle powstają nowe i jeszcze lepsze metody ułatwiające rysowanie mangowe. Ale nie określiłabym tego w ten sposób, rysunkiem mangowym zajmuję się od 14lat i nie nazywam siebie 'mangaką' ani kimś pokrewnym. Po prostu chcę, aby to czego się nauczyłam przez tyle lat nie przepadło i ludzie mogli korzystać z tegoż dobrodziejstwa. Na internetach jest pełno poradników - i o tym jest bardzo dobrze mi wiadome - dokładnie wiem jak ciężko jest przebić się przez tak wielki tłum, jednak mi nie chodzi o rozgłos tylko o chęć pozyskiwania przez Was nowej wiedzy. Wielu z nas zna język angielski i poradniki w tym języku są o wiele przyjaźniejsze i bardziej przygotowane, jednak są osoby które nie zrozumieją najmniejszego słowa w tym języku, więc moje tutoriale są prowadzone w Naszym ojczystym języku :> Może i moje filmy nie są tak doskonałe, nie mam kamer full HD, mój język nie jest jakiś wykwintny - ale chcę w jakiś sposób przekazać to co potrafię : ) I mam nadzieję, że jako tako mi to wychodzi.
Komentarze