Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zarabianie na gadżetach ze swoimi pracami

zarobek

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat
Jakly
  • Jakly
  • Użytkownicy
  • Obserwuj
  • 8 postów
  • 2 Obserwujących

Z góry przepraszam, jeśli wybrałam zły dział ^_^'

Jakiś czas temu trafiłam na stronę artiglo.pl, gdzie wgrywa się swoje prace, wybiera na czym inni będą mogli je kupić (koszulki, kubki, etui itd.), po czym zgarnia 15% zysku. Niby nic, ale jakiś grosz zawsze do kieszeni wleci. Napaliłam się na coś takiego, już mam trochę pomysłów, a nawet szkice na serię kubków. Tylko zastanawiam się, czy nie byłoby jakiejś lepszej strony niż ta. Zaciekawiło mnie też cupsell.pl. Sporo znanych youtuberów sprzedaje tam swoje gadżety, więc jest zdecydowanie bardziej znany. Oba serwisy mają swoje plusy i minusy, ale może ktoś poleci jeszcze coś innego? Pewnie są tu osoby które z czegoś takiego korzystają, więc chętnie poznam ich opinię.

Od razu powiem, że nie interesuje mnie samodzielne sprzedawanie takich rzeczy. Chciałabym żeby wszystko robiono za mnie, a ja tylko dostawałabym mamonę, nawet jeśli miałoby to być te marne 15% ;P

Napisany 18.07.2016 - 14:51

FaerielDeVille
  • FaerielDeVille
  • Użytkownicy
  • Obserwuj
  • 4 postów
  • 0 Obserwujących

Ja mam sklepik na cupsell.pl (jeśli ktoś chce obczaić - www.koszulkanaszczurka.cupsell.pl). Istnieje już ze dwa lata, jeśli dobrze liczę. Nigdy jeszcze nie dobiłam do progu wypłacalności. :rolleyes:  Głównie dlatego, że za zebrany hajs zamawiałam koszulki i inne pierdoły na prezenty dla znajomych i rodzinki. Część też wymieniłam na kod zniżkowy, który można było wygrać na moim fanpage szczurowadłowym. :P  Ogólnie, fajna sprawa, ale jeśli się nie umie zrobić odpowiedniej reklamy (jak ja, na przykład  <_< ) to nie ma co liczyć na kokosy...

Napisany 24.07.2016 - 20:46

Jakly
  • Jakly
  • Użytkownicy
  • Obserwuj
  • 8 postów
  • 2 Obserwujących

A to fajna opcja z tym kupowaniem za zarobiony hajsik ^_^ Tylko właśnie ta reklama... Na Artiglo, wydaje mi się, że zdecydowanie lepiej funkcjonuje wyszukiwarka, dzięki czemu ludzie mogliby po prostu znajdować moje prace wśród innych. Na Cupsell wydaje mi się to dość utrudnione, a reklamy też sobie nie umiem robić ._.

Napisany 25.07.2016 - 12:17

FaerielDeVille
  • FaerielDeVille
  • Użytkownicy
  • Obserwuj
  • 4 postów
  • 0 Obserwujących

U mnie ludzie cokolwiek kupują, bo zanim przeniosłam się na kapsla, to "produkowałam" koszulki w Kreatorze Koszulek i wtedy założyłam fanpage, ale ciągłe jeżdżenie by odebrać koszulkę z druku i ją własnoręcznie wysłać było fatygujące, więc przeniosłam się tam, gdzie robią to za mnie. :P Kosztem nieotrzymywania hajsu do ręki od razu co prawda, ale coś za coś. :P

Napisany 27.07.2016 - 11:34

Jakly
  • Jakly
  • Użytkownicy
  • Obserwuj
  • 8 postów
  • 2 Obserwujących

Zdecydowałam się na Artiglo, ale mają tam jakieś porypane wymagania co do wgrywanych plików i musiałam zrezygnować ;_; Pozostaje Cupsell, ale odpycha mnie konieczność promowania swojego sklepu. Naprawdę nie zna tu nikt czegoś jeszcze?

Napisany 04.08.2016 - 10:56

FaerielDeVille
  • FaerielDeVille
  • Użytkownicy
  • Obserwuj
  • 4 postów
  • 0 Obserwujących

Na każdym portalu sprzedażowym trzeba umieć się wypromować, niestety. ;)

Napisany 09.08.2016 - 09:56

Jakly
  • Jakly
  • Użytkownicy
  • Obserwuj
  • 8 postów
  • 2 Obserwujących

Uff, jednak jakoś ogarnęłam ten głupi profil kolorów i poszło, tak więc oficjalnie sprzedaję się na Artiglo :P Zareklamuję się a co tam: https://artiglo.pl/projektant/jakly Na razie mam projekty na kubki dla miłośników herbaty (za parę dni dojdzie jeszcze jeden), a w przyszłości będą też (głównie) rzeczy dla kociarzy ;P

Napisany 12.08.2016 - 19:04

FaerielDeVille
  • FaerielDeVille
  • Użytkownicy
  • Obserwuj
  • 4 postów
  • 0 Obserwujących

Ooo, jakie superaśne te twoje wzory na kubki herbaciane! :D Chyba zamówię u Ciebie jakiś customowy, bo strasznie mi się zamysł podoba (z bratem jesteśmy fanatykami earl greya). <3

Napisany 15.08.2016 - 10:56

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników