Witam serdecznie!
Zapewne każdy tutaj zmagał się kiedyś z tym, niemalże egzystencjalnym problemem: jaki program graficzny wybrać? SAI, bo przystępny cenowo i bardzo intuicyjny? PS, bo tylu profesjonalnych artystów go używa i zachwala? Oczywiście z czasem te etykietki tracą znaczenie, a każdy zaczyna używać tego, co jest dla niej/niego najwygodniejsze, ba, bardzo często przerzuca się na zupełnie inny program (Painter, Clip Studio Paint, ArtRage, Manga Studio, iiile tego jest..! ), ale myślę, że w każdym z nas odzywa się też od czasu do czasu duch eksperymentatora.
Na takim etapie życia właśnie się znajduję i postanowiłam dać szansę Kricie - bardzo wychwalanej, darmowej, tworzonej przez entuzjastów i wciąż rozwijanej, ale muszę przyznać, że na obecnym etapie moje rozumienie tego programu jest bardzo podstawowe. Ktoś go używał? Jeżeli tak, napiszcie proszę, za co go polecacie/odradzacie, jakie funkcje Wam przypasowały, a jakie nie i w końcu, jak się mają te wszystkie bajerki (zauważyłam np.że ten program ma chyba z milion trybów mieszania warstw) do realnej pracy.
Będę bardzo wdzięczna za wszystkie odpowiedzi!
Komentarze